Mr. P.G. (Patrick) Grijpstra

Patrick Grijpstra is advocaat op onze vestiging in Eindhoven. Patrick houdt zich voornamelijk bezig met (economisch) strafrecht, milieurecht en bestuursrecht (handhaving en bestuurlijke boetezaken). Daarnaast staat hij slachtoffers bij in strafzaken en letselschadezaken.

Patrick Grijpstra geeft advies, probeert zaken minnelijk te regelen, schrijft processtukken en doet het woord op zitting. Als advocaat helpt hij mensen, maar ook bedrijven in de Horeca, het MKB en de Food + Agri.

Na zijn studie Nederlands Recht op de Universiteit van Tilburg is hij als docent aan de universiteit verbonden gebleven. Patrick heeft toen eerstejaars studenten de beginselen van het Nederlandse strafprocesrecht bijgebracht.

Daarna heeft hij ruim 3 jaren als juridisch medewerker op de sector strafrecht van de rechtbank Oost-Brabant (locatie ’s-Hertogenbosch) gewerkt. In 2017-2018 is Patrick tevens parttime docent geweest aan de Hogeschool Utrecht, waar hij studenten heeft onderwezen op het gebied van Handhaving, de Drank- en Horecawet en Omgevingsrecht.

Mr. Grijpstra is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten.