Peter Schouten in Debat op 2: Het proefverlof van Van der G.

02-10-2013

Bekijkt U hier de volledige aflevering, waar advocaat Peter Schouten debatteert over het proefverlof van Van der G.
Volkert van der Graaf zit een gevangenisstraf uit voor de moord op Pim Fortuyn. Hij kan binnenkort vrijkomen, als tweederde van zijn straf erop zit. De milieuactivist schoot op 6 mei 2002 Pim Fortuyn dood op het Mediapark. De moord leidde tot geschokte reacties in het land. De Raad voor Strafrechtstoepassing geeft advies over rechtspraak en vindt dat Van der Graaf op proefverlof zou mogen. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Teeven moet daar de uiteindelijke beslissing over nemen.

Wat hoort de staatssecretaris in dit soort gevallen te doen? Wat zijn de gevolgen van zijn beslissing? Moet Van der Graaf extra beveiligd worden? En wat te denken over het feit dat Volkert van der Graaf nooit spijt betuigt heeft? Wat vinden familieleden van Pim Fortuyn hiervan?

Moet er in dit speciale geval ook speciale beslissingen worden genomen? Of moet Volkert van der Graaf behandelt worden als ieder ander? Wordt er in dit geval misschien wel meer gedacht aan de dader dan aan het slachtoffer?

Velen hebben er een mening over, en willen dit geluid graag laten horen voordat Staatssecretaris Teeven volgende week een besluit neemt. Het proefverlof van Volkert van der Graaf; een discussie die wellicht heel Nederland aangaat.

bron:
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1372098